Maatschappelijk ondernemen

Doordat wij praktisch ons hele leven in de gezondheidszorg hebben gewerkt en het bedrijf door toevalligheden is ontstaan, zijn wij geen zakenmensen zoals je in de meeste bedrijven tegenkomt.  Ook in het bedrijf staat de mens voorop.
In het bedrijf werken we daarom al ruim 10 jaar met mensen die een Wajong uitkering hebben. (jong gehandicapten) We hebben hierdoor ruime ervaring met beperkingen die iemand kan hebben in een werksituatie en hebben vrijwel alle werkzaamheden hierop aangepast.

In een bedrijf moet er natuurlijk wel een bepaalde mate van productie worden gehaald en worden er eisen gesteld aan de werknemers.
Soms komt iemand werken op proef en dan blijkt het, dat werken in een bedrijf te hoog gegrepen is om wat voor reden dan ook. Dan moet zo iemand toch het bedrijf verlaten hetgeen vaak voor beide partijen een teleurstelling is.

Mensen die niet binnen een bedrijf kunnen werken maar toch graag een zinvolle dagbesteding willen hebben, kunnen binnenkort bij ons terecht. Op dit moment (5 september 2018) zijn we druk bezig met de voorbereiding.
Het duurt meestal ook best wel een tijdje voordat de aanvraag bij de instanties in orde gemaakt is. (door jezelf of degene die je hierbij helpt).
Lees je dit en lijkt het je wat, kun je natuurlijk alvast informatie vragen.

De activiteiten vinden plaats onder deskundige begeleiding in het bedrijf in een aparte ruimte waar een kleine groep kan verblijven.  De activiteiten  worden hier binnenkort verder uitgewerkt.

We houden rekening met persoonlijke wensen, handicap en hulpvraag. Persoonlijke ontwikkeling en welbevinden staat voorop.
Ook toewerken naar een betaalde baan ligt in de mogelijkheden.

Wanneer:
Van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en/of 13.00 tot 17.00 uur.
Indien je beide dagdelen komt verzorgen we tussen de middag een gezamelijke lunch.

Voor wie:
Van 18 jaar tot de ouder wordende mens met een verstandelijke beperking, psychische aandoening, niet aangeboren hersenletsel en/of een lichamelijke beperking.
Helaas niet voor mensen gebonden aan een rolstoel, omdat ons pand hiervoor niet geschikt is.

Op dit moment alleen mogelijk voor mensen met een PGB met toestemming voor dagbesteding. Heeft u dit niet, dan kunt u een PGB en/of toestemming aanvragen bij uw gemeente. Zorg in nature (ZIN) kan ook worden omgezet naar PGB.
Met een PGB kunt u zelf beslissen waar/bij wie u de dagbesteding wilt inkopen.