Ons persoonlijke verhaal

In 1970 zijn wij: Ger en Alie allebei in de “verpleging” gaan werken. Dit in Wagenborgen waar “Groot Bronswijk” was gevestigd.
Daar kwamen we elkaar tegen en we kregen verkering.  Van het één kwam het ander, zijn we getrouwd en kregen we een dochter, Gretha.
Ger is nog een tijdje blijven werken in Groot Bronswijk en Alie bleef thuis om voor de baby te zorgen. Dat was nog zo in die tijd.
Na verloop van een tijdje heeft Ger ander werk gekregen in de bouw en heeft dit een aantal jaren gedaan. Begin jaren 80 begon het toch weer te kriebelen en is Ger weer in Wagenborgen gaan werken.
Ondertussen was Alie ook al weer aan het werk en heeft de B opleiding gedaan. (psychiatrische verpleegkundige)

In die begin jaren was er in Groot Bronswijk niet alleen psychiatrie, maar waren er ook afdelingen voor mensen met een verstandelijke beperking en met dementie. Veel mensen woonden in de instelling in grote paviljoens, maar er waren ook al woonhuizen waar met met een klein groepje woonde.
Uiteraard waren er ook opname afdelingen voor korte en middellange behandeling.
In de jaren 70 werd het langzaam veranderd. Mensen met een verstandelijke beperking gingen voor een deel wonen in Nieuw Woelwijk en mensen met een dementie gingen naar Vliethoven. De groepen werden kleiner, ouderen en jongere mensen meer bij elkaar en in de jaren 80 waren de grote paviljoens voor een groot deel verdwenen.

We gingen graag op vakantie en deden dat ook wel met een camper die we huurden. Dan mankeerde er wel wat aan en dachten we, als we zelf een camper hadden, dan ….
In die periode zat Ger in de nachtdienst, 1 week werken, 1 week vrij. Veel vrije tijd dus en in 1989 hebben we een camper gekocht die we ook zijn gaan verhuren. We konden er toch niet steeds mee weg, ook omdat Alie een volledige baan had. Zo rol je soms in dingen en hadden we binnen een paar jaren een verhuurbedrijf met 7 campers. Daar kwam ook onderhoud e.d. bij, kregen we een winkel in onderdelen voor camper & caravan en ook al snel de meubelstoffen om caravankussens te maken.
Ger heeft zijn baan bij Groot Bronswijk vaarwel gezegd en is volledig in het bedrijf gaan werken. Alie is daar wel blijven werken en hielp in het bedrijf met de administratie. In 2017 is Alie, na ruim 40 jaar in dienst te zijn geweest, met vervroegd pensioen gegaan en volledig in het bedrijf gaan werken.

Ondertussen was Gretha toen ze 17 was ook begonnen in de verpleging en heeft ze bij een aantal werkgevers gewerkt. Heeft 3 kinderen gekregen, heeft hier een tijdje de volledige verzorging voor gedaan en werkt nu alweer een flink aantal jaren  bij ons in het bedrijf.
En het bloed kruipt waar het niet kan gaan, haar oudste dochter is momenteel bezig met een opleiding als begeleider bij specialistische doelgroepen.